Thomas Spångberg

Säljdirektör Microsoft

3 995 kr ex moms eller 1 företagskredit för 60 minuter

 • Svenska
 • ·
 • Engelska

Politisk osäkerhet i omvärlden och en global lågkonjunktur ställer allt högre krav på distinkt affärsnytta från de digitala investeringarna. Att kunna påvisa kostnadsbesparingar och tydlig ROI blir en central fråga för alla. Thomas är den internationella säljdirektören som fått många utmärkelser för sin otroliga förmåga att engagera andra. Han brinner för att bygga och leda internationella säljteam och bidra till andras framgång. Det kan handla om säljprocesser, expansion, men även om arbetsplatsmiljö, ledarskap och mötesteknik. Allt med avstamp i digitala möjligheter. Vår verklighet förändras i en takt vi aldrig hade kunnat förutspå och det gäller att hänga med. Thomas har stor erfarenhet av att bygga team och skala affärer över hela Europa och det har också gett honom stor insyn i olika kulturer och länder.

Expert och konsult inom

 • Påvisa kostnadsbesparingar och ROI med investeringar i ny teknik och digitalisering.
 • Led och skala upp nya affärer och tjänster internationellt
 • Led i hybrida organisationer och framtidens digitala arbetsplatser

Personlig ledarskapsrådgivning via videomöte

Wisory erbjuder individuellt anpassat ledarskapsstöd och affärsrådgivning. Boka Sveriges ledande rådgivare för ett 1:1 videomöte.

Thomas största bedrifter

 1. Worldwide Manager of the year på Microsoft 2014 och Incubation Manager of the Year på Microsoft 2015.
 2. Finalist årets chef Sverige 2019 samt utnämnd till mest omtyckta ledare vid flertal tillfällen i medarbetarundersökningar på Microsoft
 3. Byggt och skalat upp flera nya tjänster till $1B verksamheter internationellt

Thomas övertygelser

 1. Skapa tydlighet för teamet och investera tid i individen det bygger förtroende.
 2. Din viktigaste uppgift som ledare är att skapa rätt förutsättningar för ditt team att nå sin fulla potential.
 3. Mångfald och inkludering är grunden för framgångsrika team.

Ett urval av våra kunder

Ett urval av våra kunder

Om Thomas

Thomas är den internationella säljdirektören som fått många utmärkelser för sin otroliga förmåga att engagera andra. Han brinner för att bygga och leda internationella säljteam och att coacha andra till framgång. Det kan handla om säljprocesser men även om arbetsplatsmiljö, ledarskap och mötesteknik. Allt med avstamp i digitala möjligheter. Vår verklighet förändras i en takt vi aldrig hade kunnat förutspå och det gäller att hänga med.  

Frågor som Thomas gärna diskuterar kan handla om de nya utmaningar vi står inför när det exempelvis gäller att leda säljare i en hybrid miljö. Andra frågor kan handla om hur du skapar fokus på innovativa idéer hur du skalar upp en ny verksamhet och nya sätt att jobba när organisationen har fullt fokus på daglig verksamhet. Det kan också handla om saker som hur du kan agera för att sätta mål och förväntningar på det som är nytt och okänt. Digitaliseringen är drivande i det mesta Thomas gör men han tappar aldrig det mänskliga perspektivet. 

Thomas har genom åren blivit en äkta intraprenör och varit med och byggt upp flera verksamheter internationellt. Han gillar förändringsprocesser och det strategiska tänket kring allt från ökad försäljning till rekrytering av rätt personer. 

Thomas har sin grund i den akademiska världen. Han har en magisterexamen från Stockholms universitet inom IT och management. Han har även undervisat på Stockholms universitet och KTH. Han är en senior ledare med över 20 års erfarenhet från IT-branschen och en mångårig erfarenhet av att skala upp framgångsrika affärer i Europa. 

Som person är han otroligt ödmjuk och inlyssnande. Han är duktig på att få folk att reflektera över sig själva och se nya perspektiv. Han är förtroendeingivande genom sin öppenhet och ärlighet. Thomas är väldigt omtyckt som ledare och det beror på att han alltid tar sig tid att lyssna ordentligt, han är tydlig och gillar att utmana. 

Privat har han ett stort intresse för att resa och upptäcka nya kulturer och möta nya människor.

Expertis

 • Bygga och leda internationella säljteam på distans
 • Digital transformation – hur få ut maximalt av investeringarna
 • Digitala försäljningsprocesser – organisation, pre- och post sales
 • Hybrid Workplace – digitalisering av arbetsplatser och möten
 • Intraprenörskap
 • Sales coaching – för den hybrida arbetsplatsen

Video

Media

Podcasts

Artiklar

Följ Thomas