Varför som ledare

1

Wisory tillhandahåller ett bollplank

Ledare saknar ofta en samtalspartner som de kan söka kloka råd hos. Ett bollplank som de kan lita på. Någon som kan ge dem ett annat perspektiv i viktiga frågor, få råd inför viktiga beslut och hjälpa dem att täcka kunskapsluckor, eller dra en “livlina” när de står inför en tuff situation. För att vara effektiva behöver de snabbare och enklare tillgång till expertis – då och då, lite åt gången. Och den ska vara anpassad efter deras egna specifika behov och situation.

2

Wisory ger dig råd – när du själv behöver dem

Du bestämmer. Wisory gör att du som ledare kan få olika expertiser på sina villkor – när de behöver det. Det kan gälla kloka råd av en rådgivare med erfarenhet inom ett specialområde, eller hjälp med spaningar och trendbevakning. Det kan också handla om att ha en stöttande sparringpartner som du kan testa idéer på och som erbjuder ett annat perspektiv i viktiga frågor.

3

Wisory skapar nya möjligheter att utvecklas på jobbet

Flera av Wisorys kunder berättar om den positiva upplevelsen och värdet som skapas av tjänsten:

Expertis, rådgivning och ledarutveckling blir plötsligt tillgängligt, enkelt och smidigt. Utveckling blir något man gör ofta, och lite åt gången. Det uppstår nya möjligheter att ”på-jobbet-träna” och ”i-jobbet-träna” på det som verkligen påverkar ens specifika roll och uppgift. Kanske istället peka på statistik, våra ledare upplever att de lär sig mer….Och när ledarna kan konstatera att de lär sig mycket mer från enskilda videosessioner där deras specifika behov behandlas än från föråldrade ledarskapskurser och generell rådgivning, så ökar viljan och förmågan att lära sig och göra nya saker.

Nu kan du få snabb och enkel tillgång till expertis
  • 80% av cheferna känner sig ensamma i sin yrkesroll och önskar mer stöd och råd (Tidningen Chef)
  • Endast 20 procent av svenskarna anser sig ha en utmärkt chef (Brilliant Futures)
  • ”Lärandekultur” är högst på listan över vad som krävs för att möta det nya årtiondet (BCG)

Värdet i en tjänst är summan av de behov man löser åt sina användare. Vi startade Wisory för att ledare behöver bollplank och önskar kloka råd.

Hur man vill uppfattas och hur man upplevs är dock inte alltid samma sak. När vi nu summerar vårt senaste år och ser på vårt ordmoln över hur användarna faktiskt upplevt tjänsten och det vi hjälper dem med, så känner vi ett stort wow. Det är så roligt att få hjälpa och ge ledare det som de önskar att få.

Vad vi erbjuder ledare

  • ”The go to place” för ledarutveckling och affärsrådgivning.

Utmaningen

  • Det är inte lätt att söka efter och hitta rätt rådgivare.
  • Utbildningen är föråldrad och generisk – inte relevant för min nuvarande affärssituation.
  • Jag vill inte göra för att bli ett stort projekt som involverar ännu fler människor eller konsulttjänster.

Lösningen

  • ”Just in time” för mina nuvarande affärsutmaningar.
  • Relevanta råd för varje ledares situation och behov.
  • Lätt att söka, välja och boka.