Poyan Karimi

Employer Branding Advisor

3 995 kr ex moms eller 1 företagskredit för 60 minuter

 • Svenska
 • ·
 • Engelska

Poyan insåg tidigt att företag behöver ta sitt arbetsgivarvarumärke på allvar. Han har sedan han tog sin examen på Handelshögskolan för elva år sedan ägnat sig åt att bygga upp employer branding och  rekryteringsföretaget Oddwork.

Expert och konsult inom

 • Dagens talangmarknad
 • Employer branding
 • Förflyttningsresor av arbetsgivarvarumärke

Personlig ledarskapsrådgivning via videomöte

Wisory erbjuder individuellt anpassat ledarskapsstöd och affärsrådgivning. Boka Sveriges ledande rådgivare för ett 1:1 videomöte.

Poyans största bedrifter

 1. Utsedd till Årets Nybyggare i Sverige under kategorin Årets Unga Pionjär av H.M Konungen 2021.
 2. Oddwork: utsedda till Gasellföretag två gånger och till Superföretag av Veckans Affärer. Oddwork arrangerar: The Employer Branding Summit- ett internationellt toppevent där världens mest framåtlutade employer branding-experter deltar.

Poyans övertygelser

 1. CFO asks CEO: What happens if we invest in developing our people and then they leave? CEO:  What happens if we don’t, and they stay?
 2. Dream big, start small. But most of all - start.
 3. Confront the brutal facts.

Ett urval av våra kunder

Ett urval av våra kunder

Om Poyan

Poyan insåg tidigt att företag behöver ta sitt arbetsgivarvarumärke på allvar. Han har sedan han tog sin examen på Handelshögskolan för elva år sedan ägnat sig åt att bygga upp employer branding och  rekryteringsföretaget Oddwork.

Om människor är centrala för ett företags förmåga att nå sina strategiska mål så är processen att attrahera, rekrytera och behålla medarbetare en fundamental del i den strategiska resan.

Idag är Poyan en av Sveriges mest kunniga inom området. På kundlistan finns några av Sveriges och världens absolut främsta arbetsgivarvarumärken så som AstraZeneca, Saab, Axfood och Kindred, bland många andra. 

Utmaningarna för företag när det kommer till deras arbetsgivarvarumärke är ofta flera. Vart ska vi börja? Ska vi porträttera en extern bild av oss som arbetsgivare som våra relevanta målgrupper gillar? Ska vi titta inåt i organisationen och ta reda på vad som är bra innan vi gör externa insatser? Vad är egentligen målet med att ha en stark företagskultur? Vad gör oss unika och mest centralt av allt – vilken kompetens kommer vi behöva i framtiden för att kunna nå våra strategiska mål? Om någon av dessa frågor är aktuella för dig så är Poyan rätt person att prata med.

Han delar gärna med sig av erfarenheter från hundratals case i olika branscher och från olika företag. Han är en mästare på att omvandla komplexa och ofta svårgreppbara problemformuleringar till konkreta actions och kommer att inspirera dig till handling. Det finns få frågor han inte har mött inom ramen för Employer Branding och ställer du frågor kan du alltid förvänta dig raka svar. Poyans erfarenhetsbank är enorm och det gör honom till en trygg, kreativ och lösningsorienterad rådgivare.

För att ha koll på dagens talangmarknad och förstå hur framtidens arbetsplats behöver se ut, lägger han en hel del tid på framtidsspaningar. Här har han tillgång till ett fantastiskt underlag genom de 5 000 kandidater Oddwork möter varje år inom ramen för deras rekryteringsverksamhet.  Poyans hypoteser har bland annat uppmärksammats på TV4 Nyhetsmorgon där han deltagit som gäst och presenterat rapporter tillsammans med Västsvenska Handelskammaren.

I ett möte med Poyan kommer ni utöver strategiskt tänk kunna vara väldigt konkreta. På en timme kan ni tillsammans få ner en övergripande tanke till ett konkret ‘gör så här’. Testa det här verktyget, testa det här taktiken. 

När han inte ägnar sig åt employer branding, jobbar Poyan som skådespelare. Han har bland annat medverkat i flertalet Guldbaggevinnande filmer, av vilken en, En man som heter Ove, till och med varit Oscarsnominerad. Filmvärlden har gett honom förmågan att förstå olika kulturer i olika företag – att sätta sig in i en roll liknar att sätta sig in en företagskultur.

Expertis

 • Dagens talangmarknad
 • Employer branding
 • Förflyttningsresor av arbetsgivarvarumärke
 • Rekrytering

Video

Media

Podcasts

Artiklar

Följ Poyan