Pernilla Ramslöv

Entreprenör inom gigekonomi och digitalisering

3 995 kr ex moms eller 1 företagskredit för 60 minuter

 • Svenska
 • ·
 • Engelska

Pernilla är ingenjören som blev entreprenör och nu driver ett av Sveriges mest uppmärksammade IT-bolag. Hon har gjort en spännande resa och framgångarna har kommit tack vare hennes nyfikenhet, ett annorlunda ledarskapstänk och modet att haka på nya trender som gigekonomi.

Expert och konsult inom

 • Digitalisering
 • Entreprenörskap
 • Gigekonomi

Personlig ledarskapsrådgivning via videomöte

Wisory erbjuder individuellt anpassat ledarskapsstöd och affärsrådgivning. Boka Sveriges ledande rådgivare för ett 1:1 videomöte.

Pernillas största bedrifter

 1. Årets VD för små bolag 2019.
 2. EYEntrepreneurof the Year - Kvinnligt stjärnskott 2020.
 3. Näringslivet mäktigaste kvinnliga entreprenör 2019 och 2021.

Pernillas övertygelser

 1. Gör det omöjliga möjligt.
 2. Det du ger får du tillbaka.
 3. När individer utvecklas, utvecklas bolaget.

Ett urval av våra kunder

Ett urval av våra kunder

Om Pernilla

Pernilla är ingenjören som blev entreprenör och nu driver ett av Sveriges mest uppmärksammade IT-bolag. Hon har gjort en spännande resa och framgångarna har kommit tack vare hennes nyfikenhet, ett annorlunda ledarskapstänk och modet att haka på nya trender som gigekonomi.

Hon diskuterar gärna vad som kommer krävas i framtiden för att hänga med i den digitala utvecklingen. Här finns tillfället att få ett enskilt samtal med henne där ni kan prata allt från gigekonomi, digitalisering, entreprenörskap, affärsutveckling till ledarskap. 

Genom sitt möjlighetsinriktade sätt att se på världen och förmåga att tänka affärsnytta och medmänsklighet, kan hon lyfta alla typer av verksamheter och framförallt ge nya perspektiv. Hon kan bli väldigt konkret i sina råd eftersom hon haft modet att testa sig fram och vet vad som fungerar. 

IT är idag kärnverksamheten i de flesta bolag, men trots det saknar många företag och organisationer ett ”techmindset” – de driver inte verksamheten utifrån från ett IT-perspektiv. Ibland saknas det mod, men oftast handlar det om kunskap och att börja ta stegen. Ett varningstecken är när arbetsuppgifter fortfarande sker manuellt. Värdet av digitalisering är oändligt, när du utgå från problem och effektiviserar och optimerar. Då skapas affärsnyttan. 

Pernilla ha alltid varit framåt och var tidigt ute med sitt intresse för AI. Redan år 2000 var hon med och startade ett bolag som fokuserade på detta. Sedan dess har hon startat flera bolag och leder idag ett av Sveriges största IT-bolag som grundats av en kvinnlig VD – NOX Consulting. Här är de flesta medarbetarna gig:are, ca 3 000 personer.

Pernilla har gjort resan och vet vad som krävs för att bygga team och lojalitet när de flesta inte är anställda i det egna bolaget. Med NOX har hon bevisat att det går att bygga stora organisationer på nya sätt. Hon vet också att fördelarna överväger nackdelarna och ser detta som framtidens anställningsform. 

Som ledare lever Pernilla det medmänskliga ledarskapet. Hon tror på att möta andra på deras villkor och vet att det är vägen till framgång. Hon ser kärleksfullt på sina medarbetare, är genuint intresserad, och det lockar fram deras drivkrafter, styrkor och olika personligheter. Ett ledarskap som hon blivit prisad och uppmärksammad för och fått många frågor kring. 

Andra frågor som är viktiga för henne är att våga bryta mönster i traditionella branscher, att aktivt jobba med hållbarhet och att vara en förebild för andra kvinnor. Pernilla är en ofta anlitad föreläsare och trivs i rådgivarsituationen. Hennes skratt smittar av sig och hennes nyfikenhet och kunskap leder till riktigt bra samtal. 

Allt handlar om att dela kunskap och göra varandra bättre.

Expertis

 • Digitalisering
 • Entreprenörskap
 • Gigekonomi
 • Kompetensförsörjning
 • Ledarskap

Video

Media

Podcasts

Artiklar

Följ Pernilla