Pär Lager

Styrelseproffs, Senior Rådgivare och Författare

3 995 kr ex moms eller 1 företagskredit för 60 minuter

 • Svenska
 • ·
 • Engelska

Pär Lager är en av Nordens ledande innovatörer och expert inom ledarskap och utveckling Han har en erfarenhet som är lika bred som unik inom ledarskap, utbildning, omvärldsanalys och kommunikation.

Expert och konsult inom

 • Lärande och Utbildning
 • Ledarskap
 • Omvärldsbevakning

Personlig ledarskapsrådgivning via videomöte

Wisory erbjuder individuellt anpassat ledarskapsstöd och affärsrådgivning. Boka Sveriges ledande rådgivare för ett 1:1 videomöte.

Pärs största bedrifter

 1. Berghs School of Communications rektor och senare styrelseordförande, utsågs under Pär ledarskap till världens bästa skola inom kommunikation.
 2. Bengt Hanser stipendiat 2012, för insatser för kommunikationsbranschen i Sverige.
 3. Pär Lager har för sina föreläsningar hos Chefsnätverket Close tilldelats utmärkelsen: ”Utmärkt föreläsare – Guld”. Endast föreläsare med betyg på 4,8 eller mer får utmärkelsen så detta är ett bevis på att Pär varit mycket uppskattad och fått höga betyg av våra medlemmar. Därtill har han under många år varit en av de mest efterfrågade föreläsarna inom området kommunikation.

Pärs övertygelser

 1. Innovera ditt arbete med omvärldsanalys, lärande och utveckling – upskill och reskill.
 2. Kommunikation, lärande och ledarskap sker alltid på mottagarens villkor.

Ett urval av våra kunder

Ett urval av våra kunder

Om Pär

Pär Lager är en av Nordens ledande innovatörer och expert inom ledarskap och utveckling Han har en erfarenhet som är lika bred som unik inom ledarskap, utbildning, omvärldsanalys och kommunikation.

Pär brinner lite extra för kommunikativt- och förändringsledarskap och upskill och reskill, där han bla. är Tidningen Chefs expert.

Med sin väl förankrade praktiska erfarenhet från över 20 år som ledare och över 20 olika styrelseuppdrag i offentlig sektor, ägarledda bolag och internationellt börsnoterade bolag, sitter han på en värdefull verktygslåda han gärna delar med sig av.

Pär har även arbetet mycket internationellt i främst Norden, Tyskland, UK och Tanzania. Idag arbetar han framförallt med Finland i flera privata och offentliga projekt. 

Pärs övertygelse är att det börjar med omvärldsanalys och en tydlig målbild mot vilken man driver förändring, utveckling och lärande. Pär har förmågan att se möjligheter och utmaningar ur ett bredare perspektiv, och samtidigt låna det bästa och mest applicerbara från olika sektorer. Han har stor erfarenhet av att arbeta som rådgivare till chefer och ledningsgrupper.

Under tiden Pär var VD och rektor på Berghs School of Communications blev skolan internationellt ledande och utsågs 2009 till världens bästa skola inom kommunikation.

Idag är Pär styrelseordförande i fem olika styrelser, deltar i forsknings- och utvecklingsprojekt, skapar ledarprogram, arbetar som rådgivare, föreläser och skriver ledarskapsböcker. Under våren 2021 antog Pär rollen GS FN-förbundet (interim).

Med många järn i elden hittar man Pär i fjällen när det kommer till återhämtning. Tillsammans med hunden, tillika följeslagaren Flingan, och resten av familjen är det ut på tur på en cykel, på skidor eller i löparskorna.

Pär är även aktiv som tränare i karate och som gruppchef i ett Insatskompani i Försvarsmakten.

Expertis

 • Lärande och Utbildning
 • Ledarskap
 • Omvärldsbevakning

Video

Media

Böcker

 • Upskill och Reskill – smart kompetensutveckling för dig, teamet och organisationen, kommer sommaren 2021
 • Förändringsprincipen: Förändring och omvärldsanalys, 2019
 • Kommunikativt ledarskap, 2017Lärande och kompetensutveckling

Artiklar

Bloggar

Följ Pär