Maria Assarson

Inkludering- och jämställdhetsexpert

3 995 kr ex moms eller 1 företagskredit för 60 minuter

 • Svenska
 • ·
 • Engelska

Maria jobbar för att få till en jämnare könsfördelning på maktpositioner i hela näringslivet. Hon vill få in fler kvinnor på positioner där de har makt att påverka. Målet är att göra teknikbranscherna mer jämställda, inkluderande, innovativa och lönsamma.

Expert och konsult inom

 • Affärsmässighet
 • Chefs- och ledarskapsutveckling
 • Forskning

Personlig ledarskapsrådgivning via videomöte

Wisory erbjuder individuellt anpassat ledarskapsstöd och affärsrådgivning. Boka Sveriges ledande rådgivare för ett 1:1 videomöte.

Marias största bedrifter

 1. Drivit upp Teknikkvinnor som VD och grundare. Nätverket har över 31 000 medlemmar och företaget är eftertraktat både att synas med och jobba i.
 2. Startat och driver Hidden Dreams - ett företag som investerar i och bygger Tech startups.
 3. En av representanterna i IVAs branschöverskridande nätverk för struktur och kultur för framtidens företag.

Marias övertygelser

 1. Vad är det värsta som kan hända?
 2. De bästa valen baseras på när det pirrar lite extra i magen. 
 3. Att vara empirisk och utforskande är viktigt. Förutsättningar för att testa saker utan att riskera att göra stor skada.

Ett urval av våra kunder

Ett urval av våra kunder

Om Maria

Maria jobbar för att få till en jämnare könsfördelning på maktpositioner i hela näringslivet. Hon vill få in fler kvinnor på positioner där de har makt att påverka. Målet är att göra teknikbranscherna mer jämställda, inkluderande, innovativa och lönsamma.

Hon får företag och organisationer att förstå att de behöver arbeta aktivt med sin kultur och inspirera fler till en karriär inom teknik. Det ska vara lika självklart för alla att arbeta med teknik, oavsett kön. 

Idag blir hon ofta anlitad när en organisation vill arbeta proaktivt med frågan om jämställdhet och inkludering eller när det uppstår problem kopplade till jämställdhet. Någon har blivit felbehandlad och företagsledningen får panik.

Det är fortfarande en väldigt reaktiv vardag. Hennes uppdragsgivare är ofta personer i ledande positioner som känner pressen, vill börja ta ett större ansvar men kanske inte riktig vet hur de ska välja rätt väg och veta vad som är viktigast att börja med. 

I ett samtal med Maria ska du passa på att lyfta alla dina funderingar kring inkludering och jämställdhet. Ingen fråga är för enkel eller för svår. Det kan vara strategiska frågor eller dagsaktuella utmaningar.

Kanske behöver du en boost i hur ni gör dessa så viktiga frågor till en självklarhet i er verksamhet och får bort förlegade maktstrukturer och kultur. Att ta de första stegen till en långsiktigt hållbar strategi är väl investerad tid. 

Maria är civilingenjör och har bland annat jobbat med företag inom samhällsbyggnad, fordon och IT och Telecom. Hon var med och etablerade Apple som företag i Sverige, och där började hennes fördjupade intresse för mångfald.

Hon fick en ovärderlig inblick i utmaningarna när du bygger och skapar en miljö i ett mångkulturellt bolag. Här fick hon även se hur avgörande det är med bra ledarskap. Idag är hon grundare och styrelseordförande för Teknikkvinnor som vänder sig till ingenjörstunga företag och organisationer. Hon driver även företaget Hidden Dreams med fokus på tech start-ups. 

Hon jobbar mycket med aktivitetsplaner, workshops, utbildningar, inkluderingsprocesser kring rekrytering och säkerställande av HR-processer. Det blir även en hel del ledarskap och kommunikation. En favoritfråga för många är hur du attraherar fler kvinnor till din verksamhet. För att vara trygg i sina råd tar hon gärna stöd i forskning och andras erfarenheter.

Hon har en känsla för affärer och är mycket målinriktad. Hon har starka grundläggande värderingar när det gäller rättvisa – oavsett vem du är ska du ha samma rättigheter, möjligheter och behandlas rättvist. 

Maria har en härlig personlighet. Hon möter med värme och intresse och skapar snabbt en öppenhet och transparens. Hon gillar en ärlig dialog och är väldigt lugn och anpassningsbar. 

Privat kan hon skryta med ett EM-guld i karate och kampsport ligger henne varmt om hjärtat. Hon har gått musikskola och hon valde fallskärmscertifikat istället för körkort. 

Expertis

 • Affärsmässighet
 • Chefs- och ledarskapsutveckling
 • Forskning
 • Inkludering
 • Inkludering, jämställdhet och mångfald
 • Kulturförändring
 • Personlig utveckling

Video

Media

Böcker

Podcasts

Artiklar

Följ Maria