Johan Seltborg

Interimschef med 15 framgångsfaktorer att lyckas som den tillfälliga ledaren

3 995 kr ex moms eller 1 företagskredit för 60 minuter

 • Svenska
 • ·
 • Engelska

Johan är en unik och oberoende expert på interimsledarskap som skrivit ’Ledarskap på besök’, en guidebok för interimschefer och föreläser regelbundet i ämnet för olika målgrupper. Anlitas ofta som rådgivare av folk som vill ha hjälp att lyckas med en karriär som interimschef och av företagare som vill diskutera när det är lämpligt att anlita en interimschef som alternativ till att anställa eller ta in konsulter. Glänta på dörren till en alternativlösning ert bolag kanske inte övervägt och som kan leda till absolut succé.

Expert och konsult inom

 • Interimsledarskap, bli förberedd för hantering av plötslig vakans
 • Driva förändring som tillfällig ledare
 • Alternativ karriär som giggare

Personlig ledarskapsrådgivning via videomöte

Wisory erbjuder individuellt anpassat ledarskapsstöd och affärsrådgivning. Boka Sveriges ledande rådgivare för ett 1:1 videomöte.

Johans största bedrifter

 1. Skrivit boken 'Ledarskap på besök: 15 framgångsfaktorer för att lyckas som interimchef'
 2. Vågat kasta mig ut och bytt karriär mitt i livet. Det har gett ett betydligt mer spännande liv. Mina drömmar har jag döpt om till möjligheter och jag tror numera att de är möjliga att uppnå.
 3. Trots en årligt återkommande djup livskris första helgen i mars varje år strax före Evertsberg har jag lyckats ta mig i mål 10 gånger.

Johans övertygelser

 1. Våga ha roligt på jobbet. 'Allvar får tillämpas endast i yttersta nödfall' är min ledstjärna som jag ständigt påminner mig om.
 2. Våga kasta dig ut, även om du inte har en aning om var du kommer landa. Att klamra sig fast är skönt för stunden, men leder sällan till något spännande.
 3. Välj glädje och energi. Med mental träning går det att koppla bort negativa tankar.

Ett urval av våra kunder

Ett urval av våra kunder

Om Johan

”Tänk att du är en fallskärmsjägare som släpps ner bakom fiendens linje”. Interimsledaren har en utsatt position och har en profession som Johan Seltborg lika ödmjukt som självklart bemästrar. Utifrån de många frågor han får om yrket konstaterar han att intresset för interimsledarskapet ökar. Numera är han en välkänd och etablerad profil inom segmentet där han stortrivs.

Johan beskriver sin professionella bana som brokig och hur han har vunnit stor lärdom av att konsekvent kasta sig ut på okänt vatten och lära sig landa på fötterna. För interimsrollen, som ställer stora krav på blixtsnabb nulägesanalys, handlingskraft och inte minst lyhördhet, hade han dock föredragit guidning i sin inledande karriär, men det var svårt att finna. Nu kan du runda de vanligaste fallgroparna och spara värdefull tid genom att boka ett rådgivningsmöte via Wisory. Här ger Johan insikter och tips i konkreta, ofta målande beskrivningar som kan appliceras direkt i verkligheten.

Johans bakgrund är som civilingenjör från Chalmers med tidigare roller som säljare, försäljningschef, vd och styrelseledamot samt att han har varit verksam i Moskva och London. Han beskriver det oväntade att han som lillebror och decemberbarn alltid har hamnat i ledarroller och gissar att det beror på framåtdriv och snabbtänkthet. Han konstatarer också att det är i erfarenheten av interimchef som han har utvecklat ett mer avslappnat ledarskap. Det kräver en god människokännare.

Utöver att ha påbörjat en föreläsarbana och att vara rådgivare inom ämnet interim, har Johan skrivit boken ”Ledarskap på besök: 15 framgångsfaktorer för att lyckas som interimchef”.

Karaktärsdrag som kännetecknar Johan är: orädd, analytisk, kvicktänkt och ihärdig. Ihärdigheten har han för övrigt haft stor nytta av i livet. Som till exempel vid de flertal Vasalopp, Moskva-jobbet på ett helryskt företag och i interimuppdrag med tuffa omstruktureringar. När du tror att du inte har mer att ge eller kan nå en större utveckling, så menar Johan att du har precis just det.

Ett möte med Johan öppnar upp nya perspektiv och ger energi. Och för att återgå till hypotesen i start: när du släpps ner i ett nytt interimsuppdrag gäller det att landa springande men inte för snabbt, beskriver Johan. Du behöver kunna skapa både långsiktiga mål med helikopterperspektiv och kortsiktiga mål. ”Det måste synas att du har varit där”, konstaterar han.

Expertis

 • Att sälja sig själv
 • Behovsanalys
 • Empatiskt ledarskap
 • Exportförsäljning
 • Förändringsledning
 • Interimsledarskap
 • Karriärplanering – ditt nästa uppdrag. Taktiska tips att värdera
 • Karriärplanering och att leva i nuet
 • Skapa kortsiktiga mål för snabba resultat
 • Väx som individ

Video

Media

Böcker

Följ Johan