Heléne Lidström

Arbetsplatsstrateg och förändringsledare

3 995 kr ex moms eller 1 företagskredit för 60 minuter

 • Svenska

Vårt sätt att arbeta har förändrats radikalt under det senaste året och vi kommer inte återgå till att arbeta på samma sätt som vi gjorde innan pandemin.

Expert och konsult inom

 • Arbetssätt
 • Förändringsledning
 • Ledarskap

Personlig ledarskapsrådgivning via videomöte

Wisory erbjuder individuellt anpassat ledarskapsstöd och affärsrådgivning. Boka Sveriges ledande rådgivare för ett 1:1 videomöte.

Helénes största bedrifter

 1. Heléne drev förändringsprojektet Det Nya Arbetslivet på Microsoft som förutom utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats tre år i rad även tilldelades priset för Sveriges snyggaste kontor. Över 100.000 personer från hela världen strömmade till Microsofts kontor för att låta sig lära och inspireras av det Microsoft gjort.
 2. Heléne var med och utvecklade ICAs arbetsplatsstrategi; ICA@work som är ICAs anpassning och tillämpning av aktivitetsbaserat arbetssätt genom en fysisk, digital och kulturell arbetsmiljö. 2019 flyttade ICAs 2 000 medarbetare från fyra olika kontor ICA in i helt nybyggda och anpassade lokaler för ICAs verksamhet.

  Resultatet lät inte vänta på sig. Både interna och externa mätningar visade på fantastiska resultat. Och ICA rankades dessutom som ett av världens bästa kontor av det globala undersökningsföretaget Leesman.
 3. Efter 20 framgångsrika år i olika ledande positioner som anställd har Heléne på kort tid blivit en av Sveriges mest eftertraktade rådgivare, förändringsledare och föreläsare när det kommer till hur vi ska utforma morgondagens arbetsplats, ledarskap och arbetssätt. Med över 1000 föreläsningar och uppdrag för många Svenska företag är Heléne även en anlitad expert i media.

Helénes övertygelser

 1. Arbete är inte en plats det är något vi gör!
 2. Ett modernt ledarskap bottnar i tillit - och tillit förutsätter tydlighet!
 3. Receptet för lyckad förändring är att sätta människors behov först!

Ett urval av våra kunder

Ett urval av våra kunder

Om Heléne

Vårt sätt att arbeta har förändrats radikalt under det senaste året och vi kommer inte återgå till att arbeta på samma sätt som vi gjorde innan pandemin.

Att hitta vårt ”nya normala” är nu en fråga som många organisationer ställer sig och behöver stöd i. Det ”nya normala” innebär att vi måste omfamna digitaliseringen, anpassa ledarskapet och utforma arbetsplatsen för att möta morgondagens behov och förväntningar från medarbetarna. Vi har nu ett ypperligt tillfälle att utveckla ett nytt och bättre arbetssätt.

Flexibelt arbete är något som Heléne har arbetat med att implementera i många organisationer långt innan pandemin. Helene ansvarade för vad som skulle bli Microsoft mest lyckade förändringsprojekt, omställningen till ett aktivitetsbaserat arbetssätt, med målsättningen att skapa de bästa förutsättningarna för medarbetarnas motivation, välmående och prestation. En förändring som inte välkomnades initialt men som resulterade i fantastiska resultat. Microsoft fick utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats tre år i rad och tilldelades priset för Sveriges snyggaste kontor.

Efter uppdraget på Microsoft efterfrågades Helénes kompetens och erfarenheter av andra organisationer som stod inför begreppet att utveckla såväl arbetsplats som arbetssätt. Sedan 2016 är Heléne en uppskattad föreläsare, rådgivare och förändringsledare och har idag stöttat 100-tals organisationer och genomfört över 1000 föreläsningar.

Förutom Microsoft har Heléne över 20 års erfarenhet från ledande positioner i företag som Tele2, Icon Medialab och Finnair, där förändring på temat kommunikation, kultur och ledarskap i det nya arbetslivet varit den röda tråden. 

Heléne har skrivit boken ”Det nya arbetslivet, så skapade Sveriges bästa arbetsplats” som är fylld med konkreta tips och verktyg för att lyckas med ett mer flexibelt och digitalt arbetssätt.

Expertis

 • Arbetssätt
 • Förändringsledning
 • Ledarskap

Video

Media

Podcasts

Artiklar

Följ Heléne