Anna Bellman

Engagerad och Träffsäker Kommunikation

3 995 kr ex moms eller 1 företagskredit för 60 minuter

 • Svenska

Anna är kommunikationsexperten som hjälp hundratals ledare att komma över sin scenskräck, att bli trygga i sin kommunikation och proffsiga på att hålla möten. Hon är också otroligt skicklig på förändringsarbete, att ge tips om hur du får med dig andra och skapar engagemang. 

Expert och konsult inom

 • Digitala möten – hur skapa energi och engagemang med rätt planering och genomförande
 • Leda på distans – strategi och verktyg för ledarskap som fungerar på distans
 • Moderator – att leda möten med energi och engagemang proffsigt och genomtänkt

Personlig ledarskapsrådgivning via videomöte

Wisory erbjuder individuellt anpassat ledarskapsstöd och affärsrådgivning. Boka Sveriges ledande rådgivare för ett 1:1 videomöte.

Annas största bedrifter

 1. Gett ut den mycket uppskattade boken: Släpp retoriken - fokusera på publiken.
 2. Lett möten i över 10 år som professionell moderator, alltifrån workshops och studiomöten till stora galor och partiledardebatt. 
 3. Föreläst och talartränat flera hundra chefer och ledare i kommunikation och presentationsteknik.

Annas övertygelser

 1. Om du involverar mycket behöver du informera lite – människor kommer ändå att vilja gå dit du vill.
 2. Fokusera på den du vill nå istället för att utgå från dig själv. All framgångsrik kommunikation handlar om att se mottagaren.   
 3. “Människor glömmer vad du sagt. Människor glömmer vad du gjort. Men människor glömmer aldrig hur du fick dem att känna sig” //Maya Angelou

Ett urval av våra kunder

Ett urval av våra kunder

Om Anna

Anna är kommunikationsexperten som hjälpt hundratals ledare att komma över sin scenskräck, att bli trygga i sin kommunikation och proffsiga på att hålla möten. Hon är också otroligt skicklig på förändringsarbete, att ge tips om hur du får med dig andra och skapar engagemang. 

Hennes fantastiska förmåga att snabbt kunna sätta sig in i andras problematik och förstå olika kommunikationsstilar, har gett henne ett helhetstänk. Hon pratar mycket om att om du verkligen vill skapa en förändring och tydlighet i din organisation med hjälp av kommunikation, så börjar resan ofta med dig själv och ditt självledarskap. 

Anna brinner för bra möten och samtal både digitalt och fysiskt. Efterfrågan på kunskap om hur du leder och kommunicerar på distans har ökat markant den senaste tiden. En efterfrågan Anna välkomnar, då det är så viktigt att förstå vad som krävs när möten ska hållas online. Det går inte att köra på som vanligt, det krävs en annan planering och det är betydligt mer än teknik som ska fungera.

Det är en konst att kunna kommunicera så att du skapar engagemang och tillit i det digitala formatet. Det handlar till stor del om att kunna leda möten och klara av att skapa bra kultur och inte upplevas som kontrollerande. När det blir missförstånd i en organisation handlar det ofta om relationer och kommunikation som inte fungerar, något som blir ännu tydligare digitalt. 

I all kommunikation är det en förutsättning att tänka på målgruppen, vem du vill nå. Det handlar även om att vara inkluderande och fundera över smarta arbetssätt som håller genom hela kommunikationsprocessen, från planering till uppföljning.  

Annas bakgrund är som journalist på radio och tv. Hon har även haft olika positioner inom näringslivet, bland annat som kommunikations- och marknadschef på Cap Gemini. Nu driver hon sedan 18 år tillbaka sitt eget företag, BellaCom. Hon är en ofta anlitad föredragshållare och moderator sedan 15 år tillbaka. Hon håller egna kurser och har individuell rådgivning. Hon ägnar sig åt sin mission och sitt stora intresse: att få andra att bli tryggare och tydligare i sin kommunikation.

Som person är Anna energirik, dedikerad och hängiven. Hon bjuder på sig själv, alltid med glimten i ögat, samtidigt som hon är målinriktad och tydlig. 

När hon inte jobbar så seglar hon gärna trimaran när säsongen tillåter. Sitt stora intresse för mat och vin ägnar hon sig åt året runt, gärna i sällskap av goda vänner och synnerligen givande samtal.

Expertis

 • Digitala möten – hur skapa engagemang med rätt genomförande
 • Leda på distans – strategi och verktyg för ledarskap som fungerar på distans
 • Moderator – att leda möten med energi och engagemang proffsigt och genomtänkt
 • Moderatorträning – stöd när dina medarbetare ska lotsa mötet rätt
 • Möteskommunikation – hur du planerar och genomför lyckade möten, såväl fysiskt som digitalt
 • Presentationsteknik – nervositet, budskap och framförande
 • Säljande presentationer – strategi, budskapsformulering och talarträning

Video

Media

Podcasts

Artiklar

Följ Anna