FAQ för kunder och rådgivare

Hur kommer jag igång med Wisory?

Det finns två sätt att komma igång där du kan välja att endera boka rådgivarens lediga tid direkt på profilen och betala med kort där vi använder www.stripe.com som betaltjänst.

Om du istället vill köpa fler sessioner och/eller ha hjälp att hitta rätt rådgivare väljer du “Bli Kund knappen” för att bli kund där vårt Success Team kontaktar dig för att gå igenom dina behov och hjälper dig med allt.

Behöver du ha en konkret frågeställning innan du bokar din första session?

Många av våra användare har den känslan, och inser sedan att det bara är just en känsla. Det som de flesta tycker är bra är ändå att på ett kortfattat sätt kunna få fram ett bra syfte som sedan fylls i rutan “Vad vill jag prata om”.

Det kan handla om att jag vill bolla en specifik fråga, en uppgift eller bara få en annan åsikt. Då kan tex syftet som fylls i vara: Jag vill bättre förstå hur jag leder min personal efter Corona, eller; jag ska ta in nya partners och vill veta om jag tänker rätt med fördelningen av aktier. Det kan också vara att jag vill ha inspiration kring hur jag bättre organiserar digitala möten med min avdelning.

Hur fungerar er matchningstjänst?

Ibland har våra potentiella kunder och användare ett klart rådgivnings behov men kanske inte tid eller kunskap att välja ut rätt rådgivare. Då finns vi här för att lyssna in dina behov och tillsammans med dig välja ut vilken rådgivare som passar just dina behov. Vanligast är att vi hittar rätt rådgivare under videomötet med dig eller så kommer vi efter avslutat videomöte skicka en lista på de förslag som vi tror passar dig. Vi kallar det personlig matchning och det hjälper dig att snabbare komma igång med din rådgivning.

Behöver du ha en konkret frågeställning innan du bokar din första session?

Många av våra användare har den känslan, och de inser sedan att det bara är en känsla. Det som de flesta tycker är bra är ändå att på ett kortfattat sätt kunna få fram ett bra syfte som sedan fylls i rutan “Vad vill jag prata om”. Det kan handla om att jag vill bolla en specifik fråga, en uppgift eller bara få en 2nd opinion. Då kan tex syftet som fylls i vara.

Jag vill bättre förstå hur jag leder min personal efter Corona, eller jag ska ta in nya partners och vill veta om jag tänker rätt med fördelningen av aktier. Det kan också vara att jag vill ha inspiration kring hur jag bättre organiserar digitala möten med min avdelning.

Vad händer efter jag bokat och betalat min rådgivningssession?

Den tiden du bokade ser vi som preliminär då vi alltid kontrollerar tiden igen med rådgivaren då det kan ha dykt upp saker, men i de flesta fallen blir det samma tid som du bokat. Du kommer sedan att få en kalenderinbjudan med information om sessionen, länk till videomötet och annan viktig information. 15 minuter innan sessionen startar får du en SMS-påminnelse till angivet mobilnummer. 

Är det samma pris på alla rådgivare?

Vi har samma pris 3,000 SEK exkl moms för alla rådgivare under lanseringsperioden som är mellan 18/2-31/6 2021.

Hur fungerar Wisory?

Här ser du hur Wisory fungerar

Hur fungerar det legala med kort via Stripe?

Wisory samarbetar med www.stripe.com för kortbetalning där vi själva inte behåller någon data eller andra kortuppgifter utan allt går genom stripe. Du kan läsa mer om alla rättigheter under allmänna villkor samt GDPR.

Vad händer om jag vill ångra min förbetalda session med en rådgivare?

Du kan upp till 24 timmar innan rådgivningen ska starta välja att ångra ditt köp och då skickar du ett tydligt mail med rubriken AVBOKNING via email till hey@wisory.io där du uppger ditt namn, mobilnummer samt vilken email bokningen gjordes i. Vi kommer sedan att återbetala beloppet till ditt kort så fort det går men senast inom 30 dagar.

Vad händer om jag inte är nöjd med sessionen eller något blev fel när du skulle utföra sessionen med rådgivaren?

Om du inte är nöjd med sessionen ska du senast inom 12 timmar från utförd maila hey@wisory.io och i rubriken skriva Klagomål och sedan ange ditt mobilnummer samt fullständigt namn så kommer vi ta kontakt med dig och hitta en lösning som passar ditt behov. Vårt mål kommer alltid vara att du ska bli nöjd med Wisory och våra rådgivare så vårt första förslag kommer vara att försöka hitta en annan rådgivare som på ett bättre sätt kan hjälpa dig.

Om jag saknar en rådgivare jag skulle vilja boka en tid med?

Vi rekryterar hela tiden nya spännande rådgivare och vill du tipsa oss klicka här.

Om jag saknar ett rådgivningsämne, hur kan jag föreslå det? 

Tipsa oss om ämnen genom att klick här

Det saknas tillgängliga tider på den rådgivaren jag är intresserad av? 

Våra rådgivare har lediga tider men ibland kan det varit stor efterfrågan på vissa av dem så håll ögonen öppna efter att vi ger dig tips när en efterfrågad rådgivare har nya bokningsbara tider.

Vad kan jag använda Wisory till?

Professionell rådgivning är precis som det låter, våra rådgivare har alltid en lång erfarenhet inför sina kompetensområden kallat ämnen och utifrån det kan de ge dig kloka råd på vägen, inspiration, 2nd opinion, omvärldsanalys, utifrån och in perspektiv och mycket mera.

I slutändan betyder att de utifrån sin kompetens kan ge dig vägledning och tankar kring hur du kan tänkas agera eller handla utifrån den situationen du är i.

Rådgivning innebär inte att Wisory eller våra rådgivare har ett formellt ansvar för utfallet av den rådgivning de ger. Om du vill ha mer än en snabb session kan du sedan enkelt boka in rådgivaren för mer djupdykande rådgivning där andra villkor gäller vilket din rådgivare kommer informera dig om.

Vad kan jag förvänta mig under en rådgivningssession?

Rådgivaren har satt av 10 minuter för att sätta sig in i syftet med rådgviningen, sedan har du 40 minuter över video med rådgivaren där vår samlade erfarenhet säger att det är bäst att hålla sig till några specifika områden och att du hellre bokar in fler rådgivningssessioner om det är många områden du vill diskutera.

Sedan är det viktigt att du förbereder dig ordentligt och är tydlig med din frågeställning så att rådgivaren kan ge kloka råd utifrån det. Efter sessionen har sedan rådgivaren 10 minuter på sig att sammanställa er session.

Får jag som kund någon skriftlig rapport efter rådgivningssessionen?

Efter varje session kommer rådgivaren att sammanställa de 3 klokaste råden och du kommer få ett e-mail från oss med dessa i en PDF.

Vad måste jag göra som betalande användare?

När du bokar en rådgivningssession ansvarar du för att fylla i syftet med rådgivningen (vilka ämnen du vill ha kloka råd inom) samt vilken videoplattform du får använda i din organisation (vissa företag kan t.e.x bara använda Micorosft Teams).

Hur säkerställer Wisory kompetensen hos rådgivarna? 

Alla våra rådgivare är handplockade för att tillhöra de bästa inom sina ämnen/kategorier samt att vi verifierar deras kunskap enligt vår kompetens utvärderingsmodell. 

Mitt företag är kund till Wisory, varför kan jag ändå inte boka en ledig tid hos en rådgivare?

Alla våra företagskunder anmäler själva vilka användare som ska kunna använda Wisory så om du skickar ett meddelande till oss här så kan vi snabbt ge dig information om vem du internt hos er ska kontakta för att få tillgång till våra rådgivare.

Om du redan vet vem som är ansvarig hos er är det bara att du kontaktar hen så kommer vi snabbt kunna lägga upp dig som användare.

Vilka står bakom Wisory?

Wisory grundades av Svante Randlert som är en välkänd talare och rådgivare tillsammans med ett team av entreprenörer, rekryterare och IT-utvecklare. Utöver det har vi en gedigen lista av partners som alla är duktiga rådgivare och entreprenörer.

Varför har Wisory valt de rådgivarna ni har nu?

Vi har tillsammans med utvalda kunder analyserat vilka utmaningar många företag och chefer har nu och utifrån det rekryterat de rådgivare som vi ser behövs för att ge de klokaste råden. Förutom det attraherar och rekryterar vi nya rådgivare varje dag för att möta den stora efterfrågan vi ser från våra kunder och användare.

Kommer det komma fler rådgivare och ämnen?

Varje vecka fylls det på med nya rådgivare och vår ambition är att täcka alla de viktiga områden som finns inom näringslivet idag samt för att kunna möta de krav som chefer och företag har på sina medarbetare och kollegor i närtid. Vi tar även emot tids och ideer till nya ämnen och rådgivare här.

Hur snabbt får jag bekräftelse på min bokade tid?

Den tid som är bokningsbar på vår hemsida är en preliminär bokningstid då det alltid kan dyka upp saker hos dig eller rådgivaren så från att du bokar till att du får den slutlgtiga bokningen i din kalender så är bokningen preliminär. Viktigt att tillägga är att de i flesta fallen blir samma tid som du bokar som faktiskt blir den slutgilitiga. 

Vilka/en videoplattform använder ni för rådgivnings sessionerna?

För att kunna möta våra kunder/användare på ett bra sätt har vi valt att erbjuda videorådgving med de plattformar som vanligtvis används av företag idag. Det är Microsoft Teams, Zoom och Google Meet.

När du bokar en rådgivningssession kommer du som sista steg i bokningen få välja vilken plattform du vill möta rådgivaren på, alla våra rådgivare anpassar sig efter dig som kund/användare.

Om en videoplattform har tekniska problem ska sessionen utföras på det tel nr som också finns med som komplement i varje videoplattformsinbjudan.

En tid jag ville boka har nu försvunnit, varför då?

Tiderna som våra rådgivare lägger ut kan snabbt bokas av andra användare och/eller så har rådgivaren fått något förhinder med kort varsel vilket medför att rådgivningstiden försvinner från vår hemsida.

Hur långt i framtiden kan jag boka en rådgivare?

Vi har lediga tider mellan 2-4 arbetsveckor framöver och det är för att säkerställa att tiderna är inbokade och att rådgivarna oftast har den framförhållningen.

Måste jag boka en rådgivnings session via video eller går det att ta det via telefon?

Vårt primära rådgivningsverktyg är video men du som kund/användare kan också om det passar dig bättre välja att ta sessionen via telefon som finns nedanför länken till videosessionen och det är samma pris oavsett video- eller telefonrådgivning. Vi ser även över om enklare rådgivning kan ske via chat och håller dig informerad om när det kan tänkas finnas på plats.

Spelar ni in video samtalet och jag kan få tillgång till materialet efter video sessionen?

Utifrån GDPR och att det är viktiga områden som gås igenom under videorådgviningen kommer vi inte att spela in och spara sessionen på någon plattform. Utan det som sägs stannar alltid mellan dig och rådgivaren där våra rådgivare har tystnadsplikt enligt de allmänna villkoren och de signerad avtal Wisory har med respektive rådgivare.

Har ni utvärdering på rådgivarna?

Våra kunder/användare utvärderar varje rådgivningssession och vi följer noggrannt upp att de lever upp till de förväntningar som både du och vi har på rådgivarna. På så sätt säkerställer vi att den kvaliteten som ges utifrån kloka råd och professionalism efterlevs. 

Vad händer om jag efter en rådgivnings session vill ta ett möte eller använda rådgivaren för ett längre konsultprojekt?

Vi vill säkerställa att det inte finns något slut på de kloka råd du kan få, så utifrån vårt avtal med rådgvivarna kan ni efter utförd rådgivningssession välja att boka in rådgivaren för ett längre projekt, Wisory kommer dock alltid vara en partner i det så fakturan kommer alltid komma från Wisory upp till 12 månader efter utfört videorådgivning.

Behöver jag fullfölja en session även fast det inte känns bra efter inledande dialog?

Du som kund/användare betalar för att få kloka råd, så om du mot förmodan direkt känner att rådgivningen eller rådgviaren ej passar dig kan välja att avbryta sessionen och vi kommer inte att fakturera dig för sessionen.

Kan jag boka flera olika rådgivare på samma gång?

Om du betalar med kort kan du enkelt boka och betala en rådgivare åt gången.

Om du vill boka flera sessioner med samma rådgivare på en gång eller boka ett paket kan du kontakta vår Team Happiness avdelning på hey@wisory.io så kan vi hjälpa dig med special bokningar som innefattar flera olika rådgivare eller ett längre rådgivningsprogram som våra rådgivare i specifika fall kan erbjuda dig.

Hur debiterar ni mig som fakturakund?

Vi kommer att förfakturera dig som kund utifrån ett belopp eller hur många rådgivningssessioner du vill beställa där minimum är 1 tillfälle. 

Hur många användare kan ett beställande företag registrera?

Du kan registrera så många användare du vill men vår rekommendation är att börja med 10 st för att lära dig hur din organisation på bästa sätt ska använda Wisory för att utveckla era medarbetare.

Hur blir jag rådgivare på Wisory?

Du kan skicka in en förfrågan om att bli rådgivare

Hur länge pågår en rådgivnings session totalt?

Totalt kommer rådgivaren att arbeta med dig under 60 minuter där 40 minuter är själva videorådgivningen.

När startades Wisory?

Wisory startades hösten 2020 och har lanserats tillsammans med utvalda kunder och rådgivare i början av 2021.

Hur arbetar ni med GDPR?

GDPR är väldigt viktigt för oss och din trygghet så här kan du läsa mer om vårt GDPR arbete samt våra allmänna villkor.

Vilka rådgivare har ni just nu?

Du hittar alla våra rådgivare på denna sidan.

Min fråga fanns inte här, vad gör jag då?

Tack, vi vill ha hjälp av dig att kunna svara på alla frågor så fyll i din fråga i kontaktformuläret här så återkommer vårt Happiness Team till dig inom kort.